top of page
Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

CARCASS, Yeni Albümü "Torn Arteries"i Yayınladı! | Albüm İncelemesi


İngiliz extreme metal grubu CARCASS, "Torn Arteries" adlı yeni stüdyo albümünü yayınladı. Albümün geçtiğimiz yıl ağustos ayında yayınlanması planlanıyordu ancak Covid-19 krizi nedeniyle 1 yıldan biraz fazla bir süre gecikmeyle yayınlandı. 2013 yılında yayınlanan albümleri "Surgical Steel" ile büyük beğeniler toplayan grup yeni albüm için hayranlarını 8 yıl bekletti. Jeff Walker'ın dediği gibi muhtemelen bu en iyi CARCASS albümü değil ama görünüşe göre bu bekleyişe biraz da olsa değecek gibi duruyor çünkü CARCASS, yeni albümü ile beklentileri bi hayli karşılıyor.


Grubun vokalisti Jeff Walker, Metal Injection ile yaptığı röportajda albümle ilgili şunları söylüyor; "Biliyor musun, bu hala Surgical Steel'i yapan aynı grup gibi geliyor . Bu albümde devrim niteliğinde bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bana göre çok güçlü bir Carcass albümü. En iyi Carcass albümü mü? Muhtemelen değil. En kötü Carcass albümü mü? Kesinlikle hayır. Peki insanlar daha ne isteyebilir? Biliyorsun, burada oturup sana onun en iyi Carcass albümü olduğunu söylemeyeceğim. Genelde buna inanmıyorum."


"Bence hiçbir albüm tam potansiyeline ulaşmadı."

Devam etti; "Bence hiçbir albüm tam potansiyeline ulaşmadı. Benim görüşüm bu. Belirttiğiniz nedenlerden dolayı. Belki prodüksiyon yeterince iyi değildi ya da vokaller yeterince iyi değildi. Beni tekrar bir şey yapmak istemekle ileriye iten tek şey, asla tatmin olamamak. The Black Album'ü kaydetseydim , ayaklarımı uzatırdım ve bir daha asla rahatsız olmazdım. Kulağa harika gelen bir albüm, biliyor musun?"


Şüphesiz ki bu kayıtta gruptan farklı bir şeyler denediğini görmüyoruz ancak albümün başlık parçası "Torn Arteries"den başlayarak özellikle "Flesh Ripping Sonic Torment Limited" ve "Under The Scalpel Blade" , vurucu sert gitar riffleri ile albümdeki en beğendiğim şarkılardan oldu. Benim kendi görüşüm, bazı gruplar için değişim iyi, bazı gruplar için ise kötüdür. Belki de CARCASS'ı önemli kılan kendi tarzından ödün vermeyip bunu bunca zaman bize en iyi şekilde aktarması..


Kritikzine Albüm Puanı: 9 / 10

★★★★★★★★★☆


CARCASS'ın yeni albümü "Torn Arteries"i şimdi dinleyin;


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page