top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlper Sezgin

Dark Tranquillity'den Yeni Albüm: Endtime Signals



İsveçli metal devleri, Moment albümlerinden 4 yıl sonra Endtime Signals ile geri dönüyor!


Grubun vokali Mikael Stanne Metaltalk'a yaptığı konuşmada, albümün sözlerindeki karanlık temayı albümün pandemi döneminde yazılmasıyla açıklıyor. "Dünya daha düşmancıl bir yer gibi görünmeye başladı." diye ekliyor.


"Albümün çok karamsar bir hissiyatı var. Kendime sordum; bundan nasıl kurtulabiliriz? Değersiz ve çaresiz hissettim. Bütün bunlar 'hafif bunalım' dediğim bir sarmala döndü. Yazmak benim bundan tek çıkışımdı."




"Geçmişte her şeyin bir şekilde yoluna gireceğine dair bir hissiyatım vardı. Sonuçta hepimiz insanız, başarabiliriz diyordum. Hayatta kalma ve problem çözme içgüdülerimiz var, işler yoluna girecektir, değil mi? Fakat son zamanlarda çok da böyle hissetmemeye başladım. Pozitif kalmak gitgide daha da zorlaştı. Belki de geçmişteki bu iyimserliğimi kaybetmiş olabileceğim fikrinden nefret ediyorum.


Pandemi bizi çok etkiledi. Albümü yazmaya başladığımız zaman, son yıllarda olup bitenleri nasıl sözlere ve müziğe dökebileceğimizi düşündük.

Hissettiğimiz tüm negatiflik, korku ve endişeyi albüme dönüştürüp bizi daha iyi hissettirip hissettirmeyeceğine bakmalıydık, çünkü o sıralarda müzik dinlerken aradığım şey buydu. Dinlediğim müzik adeta 'iyimserlik istemiyorum, sadece kendi sefaletimde yuvarlanmak istiyorum' der gibiydi. Ve bu bize ilham kaynağı oldu."






"Distopik bir geleceği hayal ettik. Her şey kötüye giderse ve olabilecek en kötü şey olursa bu nasıl olurdu? Bu düşünce albümün sanatsal tasarımı için başlangıç noktamız oldu."




12 şarkıdan oluşan albüm, Shivers and Voids parçası ile bizi karşılıyor.


Albümün tracklisti ise şu şekilde:


01. Shivers And Voids


02. Unforgivable


03. Neuronal Fire


04. Not Nothing


05. Drowned Out Voices


06. One Of Us Is Gone


07. The Last Imagination


08. Enforced Perspective


09. Our Disconnect


10. Wayward Eyes


11. A Bleaker Sun


12. False Reflection 





Albüm birkaç kere daha dinlenmeyi ve kulak aşinalığını istiyor, fakat şuanlık albümden kişisel favorim Not Nothing parçası oldu. Dark Tranquillity'den vasat bir albüm gelmesinin zaten imkanı yoktu. Her bir grup üyesinin konserlerdeki canlı performansları, enerjileri ise ayrı bir seviye. Her zaman muhteşem geçen Dark Tranquillity konserlerini tekrardan dört gözle bekliyoruz!


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page