top of page
  • Yazarın fotoğrafıburak mosby

David Ellefson'dan Megadeth Hakkında Açıklamalar!

Sam Acevedo'nun El Planeta Del Rock ile yaptığı yeni bir röportajda, David Ellefson'a Megadeth'in artık onun için "kapanmış bir sayfa" olup olmadığı soruldu.

Kendisi de şöyle şöyle yanıtladı:

"Hayır, bu asla kapanmış bir sayfa değil. Yani ben bu grubu kurmaya yardımcı oldum. En başından beri oradaydım. Kalbim ve ruhum o şarkılarda ve o yaşam tarzı, çalışma ahlakımız, hayatımı sonsuza dek etkiledi. Bu, hâlâ nasıl ilerlediğimin bir parçası. Yani hayatınızın o kısmını alıp rafa koyamazsınız. Bu benim bir parçam. Ben her zaman onun bir parçasıyım. Bak, şu anda aynı sahneyi paylaşmıyoruz, bunu şu anda yapmıyoruz ama evet, benim düşüncem şu: 'Neden kapıları kapatalım ki? Orada olmamak benim fikrim değildi. Tamam, neyse. Belki başka bir zaman. Hadi Roma'ya gidelim. Bir konser verelim. Hadi Overkill ile birkaç şarkı çalalım.' Yani benim için sadece bu. 'Sadece ilerlemeye devam et, adamım. Sadece devam et.' gibi bir şey."

Ellefson, cinsel içerikli mesajlar ve basçıyla ilgili açık video görüntüleri Twitter'da yayımlandıktan sonra üç yıldan uzun bir süre önce Megadeth'ten kovulmuştu.

2004 yılında Ellefson, Megadeth'in yüzü Dave Mustaine'e karşı 18,5 milyon dolarlık bir dava açtı ve Megadeth Inc.'in karlarından kendisini mahrum bıraktığını ve grup 2002'de dağıldığında şirkete devretme anlaşmasından geri çekildiğini iddia etti. Dava sonunda düştü ve Ellefson 2010'da Megadeth'e geri döndü.


Ellefson, grubun 1983'teki kuruluşundan 2002'ye kadar ve 2010'dan son çıkışına kadar yer aldı.

Haziran 2023'te Ellefson "Scars And Guitars" podcast'inde Andrew McKaysmith'e Megadeth'ten son çıkışına hazırlıklı olduğunu söylemişti.

"Megadeth'ten ayrıldığımda birçok insan bana mesaj atıp: 'Aman Tanrım. Bu çok kötü.' dedi İnanın bana, hiç düşündüğünüz gibi değil.' demiştim. Gerçekten değil. Buna hazırdım. Bunun böyle olacağını düşünmüyordum; bunu beklemiyordum ama olan oldu ve bu beni üzmedi. Buna razıydım çünkü biliyordum ki başka bir yolculuk var ve o yolculuk, eskisinden çıkmadan başlamayacaktı."
"Bir gruptayken, o ortamda olduğunuzu bilerek sadık olmanız ve ortaya konan anlatıya uymanız gerekiyor."
"O grupta anlatılanın çoğu, Metallica'dan kovulmasıyla (Dave Mustaine'den bahsediyor) ilgili bir kin üzerine kurulmuştu. Bu hiçbir zaman benim hikayem olmadı. Ben her zaman bir Metallica hayranıydım ve o adamlarla arkadaş oldum. Onların bizim için yaptıklarına sadece minnettarım ve bence en büyük alkışı hak ediyorlar. Bu yüzden her zaman bu hikaye etrafında gölge olan bir grupta olmak zordu çünkü bu benim hikayem değildi. Bir şeyler yapmak için birlikte gittim ama şimdi bunu yapmak zorunda değilim. Şimdi kendi yolumdayım. Bunlar benim sözlerim; artık bu benim hikayem. Belki de birkaç yıl önce olan olaylar, anlatacak kendi hikayeme sahip olmam gerektiğini gösterdi çünkü bir grubu bıraktığınızda herkes size kızar; sizden nefret ederler: 'Lanet herif, sen benim favori grubumdan ayrıldın!' ama atıldığınızda... O zaman işler değişir. Bana acımak zorunda değilsiniz; bunu yapmanıza gerek yok ama ilginç olan şu ki bunun nasıl olduğu… Bu yeterince görünür bir seviyede oldu… 'Tamam, peki şimdi ne olacak?" dedim ve sadece kalbimi takip etmeye, yolumu takip etmeye sadık kalmaya çalıştım."

0 yorum

Comments


bottom of page