top of page
Ekin Kılınç

Dream Theater, Yeni Şarkıları Night Terror'u ve Yeni Albümleri Parasomnia'yı Duyurdu


Dream Theater, Mike Portnoy ile yaptıkları yeni albümleri Parasomnia'yı ve neredeyse 10 dakikalık ilk şarkıları Night Terror'u resmi olarak duyurdu.


Progresif metal ustaları, geçen yıl Ekim ayının sonunda efsanevi davulcuları ile yeniden bir araya geldiler. Bu birleşme, Mike Mangini ile geçirdikleri beş albümlük sürecin ardından gerçekleşti.


Bu zamanlama, Dream Theater'ın 2025'teki 40. yıl dönümüyle de örtüşüyor ve bu kutlamalar, bu ayın ilerleyen günlerinde Avrupa'da başlayacak bir turneyle hız kazanıyor. Kuzey Amerika'daki hayranlar ise bu kadroyu önümüzdeki Şubat ve Mart aylarında canlı izleme şansı bulacak.


Birleşme kamuoyuna duyurulduğunda, Portnoy şu sözleri dile getirdi: "Eve döndüğüm ve kardeşlerimle tekrar bir araya geldiğim için tarifsiz bir mutluluk yaşıyorum! Hepimiz arasında o kadar çok ortak geçmiş var ki... O kadar çok anı, o kadar çok müzik... Bu yolculuğun başlamasının üzerinden neredeyse 40 yıl geçtiğini düşünmek inanılmaz! Birlikte yeni müzikler yaratma fikri çok heyecan verici ve yola çıkıp bu kadroyu daha önce hiç görmemiş olan yeni bir hayran kitlesi için canlı performans sergilemeyi dört gözle bekliyorum... Ev gibisi yok!”


Dream Theater 40. yıl dönümlerini kutlarken, bu yeni albümle geleceğe de odaklanıyor. Bu, Portnoy ile birlikte Black Clouds and Silver Linings'den sonraki ilk albümleri olacak.


Parasomnia, 7 Şubat'ta InsideOut Music etiketiyle piyasaya sürülecek.


Aşağıdan "Night Terror" şarkısını dinleyebilirsiniz




0 yorum

Comments


bottom of page