top of page
  • Yazarın fotoğrafıBerkay

Emily Armstrong, Bennington Olmaya Çalışmıyor

Linkin Park'tan Mike Shinoda, Audacy's KROQ'dan Nicole Alvarez ile Dead Sara grubundan Emily Armstrong'un Linkin Park'ta yardımcı vokalist olmak için katıldığı duyuru hakkında konuştu.


Linkin Park; Brad Delson, Dave "Phoenix" Farrell ve Joe Hahn'a Armstrong'un ve Colin Brittain'in katıldığı canlı bir performans etkinliği sırasında yeni kadrosunu tanıttı. Linkin Park ayrıca "The Emptiness Machine" adlı yeni bir single yayınladı ve 15 Kasım'da Warner Records Label aracılığıyla çıkacak olan "From Zero" albümünü duyurdu. Bu, Linkin Park'ın 2017'de, baş vokalist Chester Bennington'ın ölümünden önce çıkardıkları son Linkin Park albümü olan "One More Light"tan bu yana ilk tam uzunluktaki çalışması olacak.





Mike, grubun yeni halini almaya başlamasını şu şekilde anlatıyor: "Sanırım birkaç yıl önce Dave, Joe ve ben daha sık konuşmaya başlamıştık ve sadece: 'Ya bir araya gelip bazı şeyler yapmaya, biraz müzik yapmaya başlasak? Linkin Park olarak yapmak zorunda değiliz. Sadece bir araya gelip yaratıcı olalım ve eğlenelim.' dedik. Sonuç olarak biz de bunu yaptık. Yani o zamanlar daha fazla birlikte zaman geçirmekle ilgiliydi. Sonra zamanla daha fazla şarkıya dönüştü ve şarkılar başka insanları içeri davet edelim ve bunun nasıl hissettirdiğini görelim halini aldı. Sonunda böyle bir noktaya geldik. Emily... Onunla yaptığımız şeyler özel. Neden özel olduğunu bilmiyorum sadece özel hissettiriyor ve yaptığımız şeyler iyi olsa da bahse girerim daha sık yaparsak onunla harika olan şeyler yaparız. Şu anda davuldaki Colin ile birkaç yıl önce rastgele bir oturumda tanıştık ve anında çalışmaya başladığım bir yazar ve yapımcı oldu. Brad, Joe ve Dave ile de bir araya gelmeye başladığımızda sanki yavaş yavaş odaklanmaya başladık."


Mike'a, bu sürecin daha gerçekçi hale geldiği dönüm noktası sorulduğunda şunları söyledi:

“Sanırım herkesin buna vereceği farklı cevaplar vardır; hatta benim bile. Benim için aklıma gelen ilk şey, birkaç şarkı arasından The Emptiness Machine oldu. Bu şarkıyı kayıtta duyduğumuzda, özellikle Emily şarkıyı söylediğinde her şey daha da anlam kazandı. Şarkı zaten güzel yazılmıştı ama Emily'nin performansı bambaşka bir şeydi. Ona daha önce kaydettiğimiz bir şarkıda da vokal yapmasını sadece sözleri öğrenip söylemesini istedik ve o, inanılmaz güzel bir şekilde söyledi. O an 'Bu bir Linkin Park şarkısı!' dedik ve dinlerken başka bir şey hissetmek imkânsızdı. O noktada 'Acaba bu başka bir grup mu olmalı? Yeni bir şarkıcıya mı ihtiyacımız var? Belki de farklı rollerde birden fazla insan olmalı.' gibi sorular sorduk ama sonunda 'Bu doğru hissettiriyor.' dedim. Bu tamamen sezgisel bir şeydi; mantıklı bir açıklaması yoktu sadece iyi hissettiriyordu.”


Shinoda ayrıca Emily'nin Chester gibi ikonik bir şarkıcının yerine geçeceği durumunu da tartıştı: "Hepimiz birbirimizle milyonlarca kez konuştuk ve hala bunun hakkında konuşuyoruz. İnsanların zorlandığı şeylerden biri, Linkin Park'ı uzun süre Chester’ın sesiyle dinlemiş olmaları ve şimdi bu rolde başka birinin olmasının gerçekten farklı hissettirmesi. Henüz yayınlanmamış müziklerle ilgili bu zorlukların farkındayım ve Emily’nin sesini seviyorum. Bence sesi inanılmaz ve Chester ile bu kadar güçlü bir bağ kurmuş insanlar için en önemli şey, Chester’ın türünün tek örneği bir insan ve eşsiz bir ses olduğu gibi Emily’nin de kendine özgü ve benzersiz bir insan ve sese sahip olduğunu anlamak. O, Chester olmaya çalışmıyor; o, Emily olmaya çalışıyor ve bence onun bu şarkılarda şarkı söylemesi, Linkin Park’ın özünü hissettiriyor.


Bu ayın sonlarında Linkin Park, Los Angeles, New York, Hamburg, Londra, Seul ve Bogota'da duraklar yaparak altı günlük bir arena turuna çıkacak. "From Zero" turu için ön satış biletleri 6 Eylül'den itibaren LP Underground hayran kulübü üyeleri için satışa sunulacak. Genel satış 7 Eylül'de başlayacak.


Shinoda, grubun yeni kadrosu ve gelecek planlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Linkin Park'tan önce ilk grup ismimiz XERO'ydu. Bu albüm başlığı hem bu mütevazı başlangıca hem de şu anda üstlendiğimiz yolculuğa atıfta bulunuyor. Geçmiş, bugün ve gelecek arasında duygusal bir yolculuk sunan bu parça, alışılmış soundumuzu kucaklarken yenilikçi ve hayat dolu bir yaklaşım sergiliyor. Yeni grup arkadaşlarımızla birlikte, arkadaşlarımıza, ailemize ve hayranlarımıza olan derin minnettarlığımızı ifade ederek oluşturduk. Linkin Park'ın yıllar içinde geldiği konumla gurur duyuyoruz ve önümüzdeki yolculuk için heyecanlıyız."






Emily Armstrong 5 Eylül'de Los Angeles'ta bir konserin bir saatlik küresel canlı yayınında Linkin Park ile ilk canlı sahnesine çıktı ve performansı "The
Emptiness Machine"in yanı sıra "Somewhere I Belong", "Numb", "Faint", "Bleed It Out", "One Step Closer", "What I've Done" ve "In The End" gibi hitlerin performanslarını içeriyordu.

Armstrong, Apple Music'ten Zane Lowe ile yaptığı röportajda Bennington'ın yerine adım atma hakkında konuştu: "Açıkçası duyguları ve hisleri bi kenara bırakmak gerekirse, onu gururlandırmayı çok isterim." dedi.


Bennington'ın yer aldığı Linkin Park klasiklerini söyleme göreviyle ilgili olarak şunları söyledi: "Asla 'Bu şarkıyı kendime ait yapmam gerekiyor.' gibi bir düşüncede değilim. Sanki 'Bu şarkının benim sesimle mümkün olduğunca aynı etkiye sahip olmasını nasıl sağlarım?' diye düşünerek şarkıları seslendireceğim."


Chester'ı her daim özleyecek olsak da yeni seslere ve yeniliklere her daim açığız ve müziğe açız. Linkin Park'ın yeni albümünü merakla bekliyoruz.


Müzikle kalın dostlar.

0 yorum

Kommentarer


bottom of page