top of page
  • Yazarın fotoğrafıAleyna Tuncer

Gojira Olimpiyat Şarkısı Mea Culpa (Ah! Ça Ira!)'yı Yayımladı!

Güncelleme tarihi: 4 Eyl



Gojira, Paris Olimpiyatları açılış töreninde "Mea Culpa (Ah! Ça ira!)" adlı şarkıyı seslendiriyor. Bu cover, başı kesilmiş Marie Antoinette görselleri ve kan fışkırtan topların eşliğinde, opera şarkıcısı Marina Viotti'nin ek vokalleriyle birlikte icra edildi. Aşağıdan dinleyebilir ve uzun zamandır metalin yaşadığı en büyük günlerden birini yeniden yaşayabilirsiniz!




Ve hayır, Gojira'nın performansı "şeytani" değildi, birçok kişinin düşündüğünün aksine. Gojira'nın solisti Joe Duplantier, suçlamalara ithafen Rolling Stone ile yaptığı son röportajda, gösteride yer alan şiddetin ve Heavy Metal türünün, Fransız kültürünün bir parçası olduğunu belirterek cevap verdi.

"Bu, kesinlikle öyle bir şey değil. Bu Fransız tarihi. Bu Fransız cazibesi, bilirsiniz, başı kesilmiş insanlar, kırmızı şarap ve her yerde kan — bu romantik, bu normal." diyerek devam eden Duplantier, son olarak:

"Bunda satanistçe bir şey yok ki. Fransa, devrim sırasında devlet ile dini birbirinden ayırmış bir ülkedir. Bu, cumhuriyetçi Fransa'nın temelleri için çok önemli, çok değerli bir şeydir. Buna "laïcité" (Laiklik) diyoruz. Bu, devletin din ile yönetilmediği anlamına gelir, dolayısıyla ifade ve sembolizm açısından özgürdür. Tamamen tarih ve gerçeklerle ilgilidir. Sembolizme dini açıdan pek bakmıyoruz." dedi.


Gojira'nın davulcusu Mario Duplantier ise eleştirilere kendi Instagram hesabından Olimpiyat logosuyla ilgili bir espri yaparak cevap verdi.




0 yorum

Comments


bottom of page