top of page
  • Yazarın fotoğrafıburak mosby

Jerry Cantrell'dan Layne Staley Hakkında Söylemler

Güncelleme tarihi: 23 saat önce


"İlk kez birlikte şarkı yazmaya başladığımızda, bu tamamen doğal bir süreçti."


Jerry Cantrell, Layne Staley ile olan kişisel ve profesyonel ilişkilerinin başlangıcını değerlendirirken, birlikte geçirdikleri zamanı özlediğini ve başlattıkları "geleneği" devam ettirmeyi amaçladığını söyledi.


Jerry Cantrell ve Layne Staley arasındaki tartışmasız uyum, onları kendi nesillerinin Jimmy Page/Robert Plant ikilisine eşdeğer kıldı ve Alice in Chains'in erken dönem başarılarında büyük bir rol oynadı ancak son dönemde Rick Beato ile yaptığı bir röportajda Cantrell, kendisi ve rahmetli arkadaşının birçok konuda farklı kişiler olduklarını, müzik zevklerinin benzer olmasına rağmen bazı açılardan ayrı düştüklerini ifade etti:

"Benzer müzikleri seviyorduk ama aynı zamanda çok bireysel zevklerimiz de vardı. Onun sevdiği ve benim sevdiğim, bize ait olan şeyler vardı ve sonra aramızda paylaştığımız bir sürü ortak nokta bulunuyordu. Onda gerçekten tuhaf bir yetenek vardı; herhangi bir aksanı sadece bir kez duyarak taklit edebilir ya da bir filmde duyduğu bir repliği şaka haline getirip birebir tekrar edebilirdi. Bu tür bir taklit yeteneğine sahipti."

Birlikte bağ kurmalarını sağlayan şeylerden biri de müziğe olan uyum sevgileriydi:

"O, armoninin de hayranıydı, ben de öyleydim. İlk kez birlikte şarkı yazmaya başladığımızda, bu tamamen doğal bir süreçti. Sadece bazı şarkılar yazmaya ve kendi dilimizi bulmaya çalışıyorduk. Sanırım kendimize ait bir şeyler bulana kadar başka şeyleri taklit ederek bir yılı geride bıraktık. Sonra 'Hey, bu oldukça havalı değil mi? Belki de bu bizim tarzımız olabilir!' dedik."
"Tüm gruplar için aynı durum geçerli ve ilk kendini bulma sürecinin ne kadar sürdüğüne bağlı olarak, bu bazen ikinci veya üçüncü albüme kadar gerçekleşmez ama bizim için Facelift (Alice in Chains'in 1990'daki ilk albümü) albümünde bu süreç %90-95 oranında tamamlanmıştı. Yani tamamen bize aitti, ama hâlâ sıyrılmamız gereken bazı eski kalıntılar, dökmemiz gereken eski deri parçaları vardı diyebilirim."

Cantrell ardından şu sözleri ekledi:

"Fakat bu konuda ortak bir noktamız vardı ve birlikte yarattığımız bir şeydi. Bunu sürdürmek beni hâlâ mutlu ediyor ve bana onu hatırlatıyor. Elbette, onu çok özlüyorum ama birlikte geçirdiğimiz zamanı ve yaptığımız müziği takdir ediyorum, birlikte başlattığımız geleneği sürdürüyorum."

Röportajın tamamını izlemek için:


0 yorum

Comments


bottom of page