top of page
  • Ekin Kılınç

Mastodon ve Lamb of God Ortak Teklisi: "Floods Of Triton"ı Yayınlandı


Mastodon ve Lamb of God, "Floods Of Triton" adlı yeni bir ortak tekli yayınladı. Şarkı, iki grubun yakın zamanda tamamladığı "Ashes Of Leviathan" turnesi öncesinde kaydedildi. Şarkıyı aşağıdan dinleyebilirsiniz.


Loma Vista Recordings etiketiyle yayınlanan "Floods Of Triton" iki grubun erken dönem çalışmalarının ruhunu yansıtırken aynı zamanda onları heavy müziğin ikonları haline getiren tarzın genişliğini de barındıran yüksek enerjili bir parça. Şarkı, Mastodon’un Atlanta’daki West End Sound stüdyosunda kaydedildi ve yapımcılığını Mastodon ile birlikte "Guardians Of The Galaxy", "John Wick", "MaXXXine" gibi yapımların müzikleriyle tanınan Tyler Bates üstlendi.


Rolling Stone ile yaptığı bir röportajda, Mastodon davulcusu Brann Dailor "Floods Of Triton"un nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: "Mastodon olarak daha fazla iş birliği yapma olasılığı hakkında konuşuyorduk çünkü bunu yeterince yapmıyoruz ve bu eğlenceli bir şey. Turnemiz yaklaşıyordu bu yüzden Lamb of God aklımdaydı. Şarkının ana iki riffini 2006'dan beri elimizde tutuyorduk, bu belki de ironik olarak iki grubun ilk kez birlikte turneye çıktığı zamandı. Bu şarkıya sahiptik ve Randy'nin (Lamb of God solisti) sesinin üzerine mükemmel olacağını düşündük. Arkadaşlığımızı daha da pekiştirmek adına çok havalı bir şey olacağını düşündüm."


Blythe ise şunları ekledi: "Brann ve Bill’i Mastodon’dan daha uzun süredir tanıyorum. Sevdiğim insanlarla müzik yapmak, işimin en havalı yanlarından biri. Onlar sorduğunda direkt evet dedim."


"Floods Of Triton" şarkısının sözlerini kimin yazdığı sorulduğunda Blythe: "Sözlerin yaklaşık yüzde 80'ini ben yazdım. Gerçek bir iş birliği fikrini sevdim bu yüzden Troy Sanders'a sözlerinin olup olmadığını sordum, o da 'Evet, yazdığım bazı şeyler var.' dedi. Şarkıyı önceden planlamadık. Stüdyoda nerede ne olacağını konuştuk. Sanırım 'See beauty in destruction' sözünü ben yazdım. Sonra Troy, 'The sea beast laid to rest' satırını ekledi ki bu, hem Lamb of God hem de Mastodon şarkılarına gönderme yapıyordu. Şarkının temelinin oluşturulma aşaması bile tamamen ortak bir düzenlemeydi. Vokal olarak da iş birliği içindeydik."





0 yorum

Comments


bottom of page