top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlper Sezgin

Mikael Åkerfeldt Opeth'in Yeni Albümü Hakkında Konuştu!

Güncelleme tarihi: 20 Ağu


"Fikirlerin bir patlaması gibi."

Progresif metalin öncülerinden olan Opeth grubunun frontmani Mikael Åkerfeldt yeni albümleri The Last Will And Testament hakkında Bloodstock TV'ye bazı açıklamalarda bulundu!


Albümden yayınladıkları tekli §1 parçası ile tekrardan sert vokallere dönüldüğünün işaretini veren grup, bazı hayranları tarafından "Oldpeth" olarak nitelendirilen eski Opeth dönemini hatırlatıyor.


Åkerfeldt parçanın albümün genel havasını yansıtabileceğini söyledi: "Bazı parçalarda harika screamler var, hepsinde değil ama bazı şarkılarda. Gerçekten iyi screamler olduğunu belirtmeliyim."



"Huzursuz bir albüm, bazıları klostrofobik hissettirdiğini söyledi. Neşeli bir albüm değil yani her metal grubu karanlık sözcüğünü kullanıyor ama bu... Kısaca huzursuz olarak tanımlamam en iyisi olacak. Herhangi bir şeyin üzerinde durmadık. Bu albüm sadece fikirlerin bir patlaması gibi. Hatta TikTok gibi."


"Bu bir konsept albüm. Tüm albüm vefat eden zengin, ihtiyar bir şerefsizin vasiyetinin okunmasından oluşuyor. Muhafazakar, yaşlı, katı, asil soylu bir aile reisinin. Albüm ise adamın üç çocuğunu vasiyetini avukatlar ile görüşmek için çağırtması ile başlıyor."



Åkerfeldt albüm için ilhamın nereden geldiğini şöyle belirtiyor: "Albüm tamamen benim fikrim değil. En sonuncu kaydımızda bile ilgimi çeken bir konu vardı. Orada İngilizce ismi "Universal Truth" olan bir şarkı vardı sanırım ona bir klip de çekmiştik. Onda da bu tarz kan bağının diğer tüm şeylerden üstün olmadığı, paranın akrabaları nasıl kaosa sürüklediğiyle ilgili unsurlar vardı. Tüm bunların yanı sıra Sucession isimli dizi de ilham oldu eminim ki duymuşsunuzdur, Murdoch benzeri bir babadan sonra kardeşler arasındaki güç çatışmasını anlatan harika bir dizi."


"Merak uyandırıcı. Üzerinde ilerleyebileceğim bir tema olunca gerçekten yardımcı oluyor. Yoksa bir şeyler karalayıp ben bile ne olduklarını anlamıyorum."



Albümün 11 Ekim tarihinde yayınlanması planlanıyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yorumlar


bottom of page