top of page

Steel Panther, 2026'da Yeni Stüdyo Albümünü Yayınlamayı Umuyor

Yazarın fotoğrafı: Ayça BeyazsacAyça Beyazsac

Steel Panther'ın vokalisti Michael Starr, 24 Ocak'ta Anaheim, Kaliforniya'daki NAMM fuarında Reality Check TV’ye verdiği röportajda grubun gelecek planları hakkında konuştu.

"Şu anda yeni bir albüm üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yılın bir noktasında çıkması gerekiyor. Kesin bir tarih vermedik çünkü yaratıcılığa zaman sınırı koyamazsınız, koyarsanız da şarkılar öyle hissettirir. O yüzden şarkılar tamamlanana kadar bekleyeceğiz ve sonra yayımlayacağız ama hedefimiz gelecek yıl içinde çıkarmak."

Geçen ay, STEEL PANTHER’ın davulcusu Stix Zadinia, "Iron City Rocks" podcast'ine verdiği röportajda grubun yedinci stüdyo albümü hakkında konuştu:

"Sürekli yazıyoruz. Bu asla: ‘Tamam millet, hadi albüm yazalım, kaydedelim ve yayımlayalım.’ gibi bir süreç değil. Bu sürekli devam eden bir süreç. (Steel Panther gitaristi) Satchel şarkı yazımının büyük kısmını yapıyor ama biz her zaman fikirleri birbiriyle paylaşıyoruz; söz fikirleri, şarkı fikirleri… Eğer Michael bir riff bulursa ya da ben bir şey üretirsem, bunu ortaya atarız ve ne olacağını görürüz. Bizim için her zaman devam eden bir süreç. Yeterince iyi fikir biriktiğinde, Satchel birkaç demo hazırlar, sonra bana gönderir ben de kendi dokunuşumu eklerim. Sonrasında Michael’a gider, o da kendi tarzını ekler. Ardından (Steel Panther basçısı) Spyder devreye girer. Demo süreci tamamlandığında stüdyoya girer, kaydeder, başlığını belirler ve yayımlarız. Şu an ortada dolaşan fikirler var ve kesinlikle yeni bir albüm yapmak istiyoruz."

Zadinia’ya, bazı eleştirmenlerin ırkçı, kadın düşmanı ve müstehcen olarak nitelendirdiği şarkı sözleri olmasaydı Steel Panther’ın aynı kalıcılığa sahip olup olamayacağı sorulduğunda: "Hayır, mümkün değil." diye yanıtladı.

"Eğer 1983 ya da 1987'de çıkan herhangi bir grup gibi tipik sözler yazsaydık, muhtemelen ilgi görmezdik çünkü bizim şarkı sözlerimiz insanları yakalıyor ve sözlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Şu anda gerçekten garip bir zamandayız ve ilk albümümüzü çıkardığımızda bu ‘garip zaman’ yeni başlıyordu ama 90'lardan beri yaptıklarımız sayesinde ‘eski toprak’ olarak kabul edildik. 90'lar, politik doğruculuk açısından bugünkü kadar garip bir zaman değildi. Biz de insanların gelip eğlenebildiği, kimseyi incitmek zorunda hissetmediği bir alan sunduk. Yazdığımız her şey içimizden geldiği gibi, samimiydi. Peki, eğer 1985'te piyasaya çıksaydık, o dönem bizim şarkı sözlerimize nasıl yaklaşılırdı? Bu ilginç bir soru. Bence çılgın bir etki yaratırdık çünkü bizim şarkılarımız en az o dönemdeki grupların şarkıları kadar iyi hatta belki daha da iyi. Bu biraz küstahça gelebilir ama eğer grubun hakkında böyle düşünmüyorsan, neden o gruptasın ki? Kurallara uymamaktan gurur duyuyorum. İçimizden geldiği gibi müzik yapmaktan gururluyum çünkü sonuçta, bu şarkıları dinlemek isteyen insanlara çalmaya devam edebiliyoruz. Belki de bu müzik, bazıları için bir kaçış aracı oluyor. Bundan gurur duyuyorum. Eğer bize ne yapmamız gerektiği söyleniyor olsaydı, albüme ne koyabileceğimiz konusunda kısıtlamalar olsaydı, bu kadar tatmin edici olmazdı. Biz kendi patronumuzuz ve bu harika bir şey."

Geçtiğimiz Aralık ayında, Steel Panther, "Feel The Steel 15th Anniversary Tour" (Feel The Steel 15. Yıl Dönümü Turnesi) kapsamında iki yeni tur ayağı duyurdu. İlk ayağı Mart ayında ABD’de gerçekleşecek, ikinci ayak ise yaz aylarında Avrupa’ya taşınacak. ABD turnesi 5 Mart’ta Lincoln, Nebraska’da başlayıp, 28 Mart’ta Dubuque, Iowa’da sona erecek. Grup ayrıca Boise, Idaho; San Francisco, Kaliforniya; Tempe, Arizona ve Kansas City, Missouri gibi şehirlerde sahne alacak. Avrupa turnesi ise 18 Haziran’da Dublin, İrlanda’da başlayıp, 6 Temmuz’da Geiselwind, Almanya’da tamamlanacak. Grup ayrıca 2025’te düzenlenecek Download (Birleşik Krallık), Lisää Löylyä (Finlandiya), Tons Of Rock (Norveç) ve Rockmaraton (Macaristan) festivallerinde sahne alacağını duyurdu.

2000 yılında kurulan Steel Panther, 1980’lerin glam metal kültürünü abartılı bir şekilde taklit ederek, genellikle müstehcen ve politik doğruculuktan uzak şarkı sözleriyle dikkat çekiyor.

Grubun müziği "Van Halen, Mötley Crüe, Ratt ve 'Wayne's World' karışımı" olarak tanımlanıyor; içinde operatik çığlıklar, cinsiyetçi sözler, sert gitar soloları ve cinsel içerikli bir enerji barındırıyor.

Steel Panther, 17 yıl önce adını METAL SKOOL’dan değiştirerek günümüzdeki ismini aldı ve repertuvarını 80'ler metal coverlarından orijinal şarkılara kaydırdı.

Grubun altıncı stüdyo albümü "On The Prowl", Şubat 2023’te yayımlandı.

Eylül 2022'de Steel Panther, Spyder'ı yeni basçı olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

Üç ay önce Steel Panther’ın çıkış albümü "Feel The Steel", Birleşik Krallık'ta 100.000 kopya satış barajını aşarak İngiliz Fonografik Endüstrisi (BPI) tarafından altın sertifika aldı.

15 Kasım’da "Feel The Steel - 15th Anniversary Edition" (Feel The Steel - 15. Yıl Dönümü Versiyonu) dünya çapında piyasaya sürüldü. Bu özel sürüm, yalnızca Japonya'da yayımlanmış olan "You Don't Make Me Feel Dumb" ve "I Want Your Tits" şarkılarını da içeriyor. Albüm, Anthrax ve Corey Taylor ile de çalışmış olan Jay Ruston tarafından prodükte edildi.

Albümün 15. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Steel Panther, "Feel The Steel 15th Anniversary Tour" turnesine başladı. Turne, 20 Kasım 2024’te Huntington, New York’ta başladı ve 13 Aralık 2024’te Orlando, Florida’da sona erdi.



Comments


Rock ve Metal Haberleri İçin Abone Olun!

RÖPORTAJLAR

LİSTELER

YENİ ÇIKANLAR

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Beyaz Çember

Kritikzine 2024 by Kritik Records © Tüm Hakları Saklıdır

ALBÜM KRİTİKLERİ

HAKKIMIZDA

Rock metal haberleri, röportajları, albüm incelemeleri içeren güncel müzik portalı

bottom of page