top of page
Yazarın fotoğrafıKubilay Mehmet Batur

Sum 41'nın Frontman'inden Şok Yaratan Cinsel İstismar Suçlaması

Güncelleme tarihi: 1 gün önce

Sum 41'ın yaramaz çocuğu özgür ruhlu Deryck Whibley yeni çıkarttığı kitabı Walking Disaster: My Life Through Heaven and Hell içinde hayranlarını hayrete düşüren iddialarda bulundu.


Rock yıldızlarının hayatlarında zorlayıcı dönemlerden geçtiği ve farklı boyutlarda istismara uğradıkları bir sır değil. Nitekim bu zorluklar bahsi geçen sanatçılar için müziklerinin özgün iskeletini kurmakta birer yapı taşı görevi görmüştür. Yaşadıkları problemin çözümsüzlüğü, yalnızlık, adapte olamama ve zorbalığa uğramak gibi çetin durumlarla karşı karşıya kalan sanatçılar için müzik hep cazip bir kaçış yolu olmuştur ve bu serüven şarkılarında sözler olarak hayat bulur.


Bir çoğunun yaşadıkları sorunlar kariyerlerinin başlarında verdikleri röpörtajlarda göreceli olarak ünlerinin erken safhalarında gün yüzüne çıkmıştır ancak önümüzdeksi Mart'da 45 yaşına girecek olan Deryck bunu son çıkarttığı kitabı Walking Disaster: My Life Through Heaven and Hell'da, kariyerinin göreceli olarak geç safhasında hayranlarına duyurdu.


Kitabında Deryck' in iddia ettiklerine göre bu kabus 16 yaşında başlıyor ve başrolde ise grubun bir çok projesinde yapım, şarkı sözü yazarlığı ve yönetmenlik gibi bir çok aşamasında etkin rol oynayan Greig Nori var.



İlginç bir dipnot: Greig Nori 90'lardan itibaren Sum 41 ile çalışmaya başlıyor ve 96'larda grubu eski solistini çıkarıp yerine Deryck'i aldırma konusunda ikna ediyor.


Kitaptaki iddiaya göre, Nori 16 yaşından itibaren Deryck ile yakınlık kurup yavaş yavaş manipüle edip onunla yakın bir bağ kuruyor ve bu yakınlığı Deryck 18 yaşına geldiğinde fiziksel boyuta taşıyor. Deryck bu süreçte Nori'nin kendisini "rock yıldızlarının çoğu eşcinseldir" ve ya "çoğu insan eşcilseldir ancak bunu söylemekten çekinirler" şeklinde argümanlarla "childgrooming" denilen ve Türkçeye "çocuk istismarına hazırlık" diyebileceğimiz bir sürece maruz bıraktığını açıkladı. Bu süreçte Deryck bu çarpık "ilişki"yi bitirmek istediğini söylese de Nori tarafından "homofobik" olarak damgalandı ve manipülasyon süreci devam etti.


Kitaptaki belirli bir bölümde, Whibley'nin 18 yaşında sarhoş olduğu bir geceyi anlatıyor. Nori'nin onu bir banyo kabinine götürdüğünü ve onu "tutkuyla" öptüğünü ifade ediyor. Nori, Whibley’ye karşı daha önce hiç aynı cinsel ilgi duymadığını ama Whibley’nin aralarındaki özel bağ sayesinde bu duygularını ortaya çıkardığını söylemiş. Whibley, bu süreci şöyle özetliyor:


Bir süre sonra, onun haklı olabileceğine inanmaya başladım.


Whibley, bu fiziksel ilişkiden çıkmak istediğinde Nori’nin saldırganlaşarak onu suçladığını ve ilişkiyi kendisinin başlattığını iddia ettiğini de ekliyor.

0 yorum

Comments


bottom of page